i-team

Inspiration

Rengøringsmaskiner og tilbehør som letter DIN dagligdag!

Seks måder at undgå glatte gulve

Fald og glideulykker kan føre til dyre retssager og betydelig legemsbeskadigelse. Så hvordan kan du reducere risikoen for at folk falder og slår sig på dine gulve?

Her er seks nyttige tips:

1. Brug måtter i områder, hvor der bliver slæbt vand med ind

Våde gulve er næsten altid mere glatte end tørre. En velplaceret absorberende måtte ved bygningens indgange sikrer, at skosålene er tørre når de rammer de hårde gulve.

Sørg for, at indgangsmåtterne er store nok til at tørre sålen på de besøgendes sko. For eksempel vil en 90 cm x 150 cm måtte ved en indgang i bedste fald fange 2 fodspor af hver sko (sandsynligvis mindre). Det er ikke nær nok til at beskytte effektivt. Derfor skal du huske, at jo større måtten er, jo mere effektiv er den.

Målet er, at din måtten skal være stor nok til at fange seks voksne trin. Det gennemsnitlige menneskelige trin er 70-75 cm, hvilket betyder, at en 4-5 meter lang måtte vil være særdeles effektiv.

Fodspor på gulv

Men at have så stor en måtte er ikke altid hensigtsmæssigt, da den i sagens natur optager en del plads. I disse tilfælde, eller hvis du har uregelmæssige formede indgange, kan en fleksibel og sammenhængende måtteløsning som for eksempel i-matt hjælpe. Disse klæbende måtter kan skæres til i form og sættes sammen for at passe til ethvert indgangs- eller ganglayout.

En anden faktor, du skal overveje i dit køb af måtter, er dens absorberingsevne. En måtte af god kvalitet absorberer effektivt fugten fra sålerne på skoene og holder overfladen på skoens kontaktflade tør og sikker selv med høje fugtighedsniveauer.

2. Hvis du har måtter, skal du kontrollere, at kanterne ikke får dig til at snuble

Måtter er gode til at fjerne fugt fra bunden af skoene og reducere risikoen for at folk glider og slår sig. Men nogle gange kan de faktisk øge risikoen for faldulykker!

Der er to ting at holde øje med:

1. Undgå måtter med en høj kantprofil

Måtter kan have en kantprofil på mere fem millimeter eller derover. Ofte tænker man, at jo tykkere en måtte er, jo bedre er den også.

Men problemet er, at jo højere en kantprofil måtten har, jo mere sandsynligt er det, at nogen vil gå ind i den på et tidspunkt. Så undersøg markedet. Ved 3-4 mm bør du ikke få problemer, men er måtten mere end 5 mm høj, så kan den faktisk være direkte skyld i faldulykker.

2. Undgå måtter med gummibagside, hvor kanterne krøller over tid

Du kender dem – måtter med gummikant af dårlig kvalitet, der ændrer form, og begynder at bølge med tiden. Det får nogle dele af måttekanten til at løfte sig fra underlaget. Disse måtter inkluderer en høj risiko for faldulykker.

i-matt bliver liggende

En hurtig løsning på begge disse sikkerhedsproblemer er at bruge en klæbemåtte, som for eksempel i-matt, der klæber til gulvet ved kanterne. i-matt har også en meget lav profil på 3 mm fra jorden, hvilket betyder, at den ikke kræver yderligere kantning og næsten ikke udgør nogen risiko for faldulykker.

3. Brug automatisk doseret rengøringsmiddel

Har du nogensinde hørt om “glug-glug”-metoden til fortynding af kemiske rengøringsprodukter? Uden en måde at dosere korrekt på er rengøringspersonalet tvunget til at gætte på den korrekte mængde kemikalie, der skal hældes i deres i-mop. Det kan gå galt – og dit gulv kan ende med et koncentreret kemisk rod, der kan skabe et glat lag af rester på gulvet, hvilket betyder, at der er stor fare for faldulykker.

Værst af alt, så ved du måske ikke, hvor glat dit gulv er, når det bliver vådt. Men er der en, der taber et par dråber vand fra en flaske, eller et par våde fødder på gulvet, og så bliver det pludseligt ret glat.

En af de bedste måder at forhindre ophobning af kemiske restprodukter på dine gulve er at benytte i-dose sammen med din i-mop. Det sikrer nemlig altid, at du har den rette mængde rengøringsmiddel i tanken – og at du bruger det rette rengøringsmiddel, der hvor det skal bruges.

i-dose er med til at innovere i-mop.

4. Optimer gulvrengøringsprocesser

Sandsynligvis er det vigtigste, du kan gøre for at reducere risikoen for faldulykker, at skifte din moppe og spand ud med et mere moderne rengøringsværktøj.

Mopping har været standarden til rengøring af små gulvarealer i årtier, men der findes i dag langt bedre og mere innovative løsninger, der løser opgaven bedre.

Problemet?

Mopping skaber farer for at folk kan glide, da metoden efterlader flere kemiske rester på gulvet end mekanisk udstyr til gulvrengøring.

Når du mopper et gulv med en konventionel moppe, forbliver det vådt i 5 – 15 minutter afhængigt af varme og andre forhold. Denne tid er kendt som fare tid. Du kan (og bør) mindske risikoen ved hjælp af skiltning, men der er stadig en risiko for personalet, og andre der bevæger sig rundt i din bygning.

Gulvmopning giver glatte gulve

Løsningen til at reducere risikoen ved gulvrengøring er at bruge mekanisk udstyr, almindeligvis kendt som en gulvvasker. Den anvender rengøringsopløsning på gulvet, skrubber og støvsuger derefter den beskidte opløsning og efterlader gulvet tørt på 30-60 sekunder.

Gulvvaskere reducerer faretiden med 90% sammenlignet med konventionel mopping.

Så hvorfor bruges gulvvaskere ikke til at rengøre alle gulve?

Indtil for nyligt var gulvvaskere for store og klodsede til at rengøre små områder og omkring forhindringer som for eksempel møblerne i et cafeteria. Dette er hovedårsagen til, at omkring 70% af alle gulve stadig bliver moppet på konventionel vis.

Udviklingen af i-mop, en “vertikalt designet” gulvvasker, har fjernet denne udfordring. i-mop er så manøvredygtig, at den stort set kan rengøre alle de steder, hvor du også kan bruge en almindelig moppe.

i-mop kan bruges næsten overalt.

i-mop

I-mop får sin unikke smidighed fra sin 360 graders titanium-drejeled, så den kan dreje på stedet.

Takket være i-mop er der bogstaveligt talt ingen grund til stadig manuelt at moppe gulve. Gulvrengøringsprocessen kan optimeres fuldt ud hvilket betyder, at du er godt på vej til at reducere risikoen for faldulykker på dine gulve markant. Og så er der jo en række andre fordele også ved brug af i-mop.

5. Vid hvor glat dit gulv er, når det er vådt

Hvordan ved du, om et gulv er sikkert, når det er vådt? Du skal teste det med en ‘slip-test’.

Der er to måder at gøre dette på; gør det selv, eller få det testet af en certificeret organisation. Afhængigt af dine omstændigheder skal du muligvis gøre begge dele.

1. Lad en professionelt certificeret organisation kontrollere glidevurderingen af dit våde gulv.

Pendulum glideprøver efterligner handlingen af sålen på en sko, der skraber over gulvet og registrerer en glidebedømmelse. Jo højere tallet er, desto mindre er faldrisikoen. En pendulglideværdi på> 36 svarer til en chance ud af en million for et fald.

Ved hjælp af et testapparat bestemmes en gennemsnitlig aflæsning af dine gulves glideværdier. Forskellige områder med forskellige gulvtyper bør testes separat.

2. Selv-kontrol af glideværdierne på dit våde gulv

I nogle situationer kan det være nyttigt for dig at udføre dine egne glideprøver – hvis du er ansvarlig for sikkerheden for dine besøgende, hjælper det med at reducere risikoen ved at du løbende får viden om anlæggets sikkerhedsniveauer.

Husk, at gulvets glidebedømmelse kan variere over tid og under forskellige forhold. At teste en gang og få en sikker læsning betyder ikke, at gulvet er sikkert under alle forhold.

Pendulum-glideprøverne har traditionelt været den anerkendte metode til faldtest. Dette er en meget pålidelig metode, men er også en meget dyr, tung og omfangsrig process, der er langsom at opsætte og kræver en erfaren operatør for at sikre ensartede aflæsninger.

Den nye i-know Slip Alert-enhed er udviklet til at gentage operationen og aflæsningerne af Pendulum-enheden på en brugervenlig og omkostningseffektiv enhed. Af disse grunde bliver i-know Slip Alert glideprøver hurtigt en foretrukken mulighed for at teste skridsikkerheden på våde gulve.

Test hvor glatte dine gulve er.

Det er vigtigt, at aflæsningerne opnået fra i-know fald alarm-enheden er i samme skala som TRL- pendultestningsenheden. Omfattende tests viser meget høj læsekonsistens mellem de to.

i-know fald alarm-enheden er enkel at betjene selv for utrænede operatører. Den består af en genopladelig testanordning og en rampe. Fald alarm-enheden trækkes tilbage op til toppen af rampen, hvor aktiveringskontakten på bagsiden af enheden nulstilles. Et lys indikerer, at den er klar til drift, og enheden frigøres derefter, ruller ned ad rampen og standser hurtigt på gulvet.

Aflæsningen på skærmen af faldalarmen giver gulvets glideniveau, som kan vurderes i forhold til et diagram, der findes på i-know fald alarm-rampen.

Regelmæssig test af gulvets glideniveau giver dig mulighed for at håndtere risiko og sikkerhed ved konsekvent at sikre, at gulvene er så skridsikre som muligt.

6. Brug skridsikre belægninger

Du har gjort alt ovenstående, og dit gulv er stadig glat, hvad nu?

Du skal muligvis overveje en skridsikker overfladebehandling af dine gulve.

Skridsikre gulve

Skridsikre overflader er sandsynligvis bedst overladt til fagfolk snarere end som et gør-det-selv-projekt, medmindre du ved hvad du laver.

De fleste skridsikre behandlinger falder i en af to kategorier:

Gulvætsning. Disse behandlinger er typisk syrebaserede og fjerner et lille lag af gulvoverfladen, hvilket gør det ujævnt og øger gulvets greb. Af denne grund er denne teknik generelt mindre foretrukken end behandlinger med grus.

Kornbehandlinger. Disse behandlinger involverer påføring af et lag korn eller polymerperler på dit gulv, som derefter belægges med forsegler, der låser disse gribende partikler på overfladen. Det er vigtigt at bemærke, at tilføjelse af en skridsikker behandling til dit gulv vil gøre det vanskeligere at rengøre.

Der er hjæp at hente

Uanset hvilken løsning du vælger, så er der hjælp at hente hos i-team. Vi er specialister i individuelle løsninger. Så vil du gerne vide mere om, hvordan du undgå glatte gulve i fremtiden, så kontakt os endelig.

Det kan du gøre nemt ved at udfylde kontaktformularen HER på vores side.