i-team

hvad siger kunderne om…

i-mop

i-mop er et af de mest innovative rengøringsprodukter på markedet.

DSB – Stationsservice

Forestil dig et sted, der dagligt har besøg af rigtigt mange mennesker. Mennesker der ofte har travlt med at nå et tog eller en bus.

Deres tanker vil naturligt kredse mere om at nå toget hjem fra arbejde eller bussen ud til svigerforældrene end de vil tænke på at tørre fødderne af på måtten ved indgangsdøren, at tørre den spildte kaffetår op eller at rengøre efter de spildte dråber fra den smeltede sodavands-is.

Det lyder ikke helt nemt at holde sådanne et område rent. Og det er netop derfor i-mop bruges af DSB til at holde en stor del af landets stationsbygninger rene, sikre og præsentable.

Jørn Høite er inspektør og holdleder ved DSB stationsservice. Det er hans hold, der har ansvaret for rengøringen på en stor del af landets togstationer. Første gang han blev præsenteret for en i-mop var han mildest talt ikke solgt på forhånd.

Jeg tog det som alle mulige andre, der vil sælge mig noget, jeg ikke har behov for.

Jeg tænkte ved mig selv, hvorfor jeg dog skulle slæbes ud på et toilet, for at blive præsenteret for en rengøringsmaskine. Men jeg må indrømme, at jeg blev overrasket over hvor godt den vaskede. Og specielt var jeg imponeret over at den sugede vandet til sig igen, så vi faktisk kunne sætte toiletterne tilbage i drift når vi forlod dem.

Typisk når vi rengør et toilet med en almindelig moppe, så varer det jo ret længe før vandet tørrer.

Jørn Høite, Holdleder, DSB Stationsservice

Derfor var Jørn Høite ikke i tvivl om, at i-mop ville være en gevinst for ham og hans personale, hvis hans ledelse var med på at foretage en investering i i-mop Lite og i-mop XL til personalet.

Heldigvis sagde lederne ja. Vi brugte stationen i Århus som prøvekanin og fik herefter lov til at købe nogle flere maskiner. Det kræver jo noget mod fra cheferne at sige ja til en investering i den størrelse, men heldigvis sagde de ja.

Jørn Høite, Holdleder, DSB Stationsservice

i-mop i brug på Aarhus Hovedbanegård

i-mop er en fast følgesvend

I dag oplever Jørn Høite at hans personale er så tilfredse med i-mop, at de altid har den med sig. Han oplever at personalet oftest tager i-moppen ud af bilen, når en rengøringsopgave skal løses på en landets mange stationsbygninger.

Jeg kan se, at flere af de steder, hvor personalet også har andre gulvvaskere de kan bruge, der tager de som regel i-moppen, så det tolker jeg som et klart bevis på at maskinerne virker for dem.

Og specielt i de områder hvor der er bænke eller affaldsspande gør i-mop en forskel. Man kan jo komme helt tæt på med en i-mop, og det er ikke usædvanligt at en gæst har spildt en halv cola tæt på en skraldespand.

Der efterlader en i-mop altså et voldsomt pænt resultat.

Jørn Høite, Holdleder, DSB Stationsservice

Hurtigere, billigere og bedre rengøring

En i-mop har med sit innovative design en større rengøringsevne end konkurrerende modeller. Dermed har man mulighed for at gøre flere kvadratmeter rent hurtigt end med andre maskiner. En beregning Jørn Høite bekræfter, men faktisk er den hurtige rengøring ikke afgørende for ham.

Naturligvis er det godt, at hans personale kan nå en del rengøring i løbet af deres arbejdsdag, men det vigtigste for ham er kvaliteten af den udførte rengøring.

Det vi lægger mest vægt på er kvaliteten af rengøringen, men der er ikke en tvivl om at vi sparer penge med en i-mop. Vi har et eksternt firma der vurderer resultatet af den rengøring vi udfører, og vi får kritik af dem, hvis ikke den er i orden. Vi kan se, at der er en synlig forbedring i vores rengøring i forhold til at bruge en almindelig moppe. Samtidigt er i-mop også mere effektiv end andre små gulvvaskere, da den er mere fleksibel.

Jørn Høite, Holdleder, DSB Stationsservice

Flere i-mop er bestilt

For Jørn Høite er der ingen tvivl om at i-mop er kommet for at blive, når der skal gøres rent på de mange stationsbygninger han har ansvaret for.

Der var naturligvis lidt indkøringsproblemer, da personalet skulle vænne sig til nye maskiner, og han har også konkrete forbedringsforslag om en kraftigere klemme på vandtanken, men alt i alt fortryder han på ingen måde, at han den dag gik med i-mop sælgeren ind på toilettet for at nærstudere maskinenes effektivitet.

Vi har netop været med til at købe en række nye i-mops, da vi har fået flere stationer vi skal rengøre, og det er klart, at hvis vi havde været utilfredse med produkterne, så havde vi jo ikke købt dem.

Jørn Høite, Holdleder, DSB Stationsservice

i-mop gør en forskel på toiletterne på landets stationsbygninger